Nauč se Python > Kurzy > Začátečnický kurz PyLadies > Procvičování & soubory > Další možnosti procvičování

Další možnosti procvičování #

V pythonu už mnoha věcem rozumíš, možná tvůj hlad po znalostech naše materiály, domácí projekty a hodiny nedokážou uspokojit. Nebo by se ti jen hodilo, mít ještě jiné vysvětlení, pohled, způsob vizualizace nebo víc příkladů na procvičení.

PythonNotesForProfessionals #

PythonNotesForProfessionals je volně dostupná kniha, která obsahuje stručný přehled takřka všeho, s čím se lze v pythonu potkat. Stránka https://goalkicker.com/ obsahuje mnoho dalších volně dostupných knih k ostatním programovacím jazykům

Pythontutor vizualizace házení kostkou

Pythontutor #

Pythontutor je aplikace, která slouží pro vizualizaci krok za krokem toho, co se v kódu děje. Lze do něj nahrát kód a krok po kroku se koukat, jak se program vykonává a co je uložené v jednotlivých proměnných.

Například takhle se lze podívat, co se děje v domácím projektu, kde bylo za úkol pro několik hráčů házet kostkou a zjistit, kterému z nich to bude trvat nejdéle.

Pythontutor vizualizace házení kostkou

Codewars #

Codewars je stránka, kde je mnoho různě těžkých úloh v odlišných kategorií. Každá úloha má k sobě automatizované testy (takový automatický kouč), takže hned vidíš, co máš špatně a pro který vstup tvé řešení nefunguje. Po odevzdání je možné podívat se, jak daný problém řešili ostatní. Jejich řešení pro tebe může sloužit jako inspirace pro příště nebo ukázka toho, jaké další zajímavé funkce python má.

Pro začátek bude vhodné zvolit úlohy s obtížností 8 kyu nebo 7 kyu a případně si vybrat zaměření, které tě zajímá (například Strings pokud se chceš věnovat řetězcům). Pokud by tě zajímalo, jak si vedou ostatní a jestli úlohy zkouší ještě někdo další, nastav si klan na PyLadies CZ.

Pythontutor vizualizace házení kostkou


Toto je stránka lekce z kurzu, který probíhá nebo proběhl naživo s instruktorem.