Nauč se Python > Kurzy > Lite Python Workshop > První program > Přihlášní na replit.com

Přihlášení na replit.com #

Replit.com je online programátorské prostředí, ve kterém lze plnohodnotně programovat v nejrůznějších jazycích. Najdeme v něm editor, příkazovou řádku i další nezbytnosti pro vybraný jazyk. My ho budeme na kurzu používat pro Python.

Nejprve je třeba se registrovat podobně jako do jiných online služeb, použij přihlašovací metodu, která ti bude nejvíce vyhovovat.

Po registraci a přihlášení je třeba nejprve vytvořit takzvaný Repl, ve kterém budeš pracovat, stačí kliknout na jedno z tlačítek + Create ...

Create Repl

... a vybrat template Python. Repl si můžeš i pojmenovat,

Create Repl, select Python

Ve vytvořeném Replu lze vytvářet soubory a spouštět je tlačítkem Run. Výstup se objevý v záložce Console, v záložce Shell najdeš příkazovou řádku systému.

Repl

Pokud chceš mít Python nainstalovaný na svém počítači, buď proto, že s tím chceš později pracovat lokálně nebo ti třeba replit.com nefunguje, najdeš návody pro lokální instalaci v následujících lekcích (Lokální instalace) Python, (Lokální instalace) Editor a (Lokální instalace) Úvod do příkazvé řádky. Jinak je můžeš přeskočit a pokračovat na První krůčky.


Toto je stránka lekce z kurzu, který probíhá nebo proběhl naživo s instruktorem.